Medence takarítás

Miért fontos a medence megfelelő takarítása?

Miért fontos a medence megfelelő takarítása?

Amennyiben a medencét szeretné hosszútávon használni, a rendszeres karbantartás elengedhetetlen. A rendszeres karbantartás részét képezik olyan feladatok, melyek néhány naponta, hetente az időszakos karbantartás teendői pedig félévente, évente és több évente elvégzendőek.

A medence vizében kétféle szennyeződés jellemző, az egyik a víz felszínén úszik, a másik a medence alján lerakódik.

A víz tetején úszó szennyeződést a szkimmer szedi össze, vagy kézi erővel lehetséges eltávolítani, a medence alján lerakódó szennyeződést pedig a medence porszívóval lehet eltávolítan.

A rendszeres teendők közé tartozik a medencevíz szűrése, homokszűrők tisztán tartása, medence vizének kezelése, medence porszívózás.

A medence rendszeres karbantartása elengedhetetlen, bízza a munkát szakemberre, Ön pedig élvezze a medence nyújtotta örömöket!

A medence takarítás alapjai

A medence tisztító háló segítségével a látható, úszó szennyeződéseket tudjuk könnyedén eltávolítani.

A medence takarítás másik gyakran használt eszköze a medence porszívó. Általában állítható hosszúságú nyéllel rendelkezik, a nyélre különböző tartozékok valamint gégecső rögzíthető. A medence porszívót a vízforgató berendezés megfelelő pontjára kell csatlakoztatni, így a porszívó a szennyeződésekkel együtt vizet is felszív, de a szűrőberendezésen keresztül csak a megtisztított víz jut vissza a medencébe.

A medence porszívózás közben akár többször is szűrőöblítést kell végezni, az elvégzett medence porszívózás után a szűrő megtisztítása szükséges. A tisztítás hatására a medence vize tovább marad tiszta valamint a szűrőberendezést is kíméljük.

A vízvonalon kialakuló vízkő és egyéb nyomot hagyó foltokat szivaccsal, kefével tudjuk eltüntetni, ehhez a művelethez vegyszerek is segítségül hívhatók.

A medence takarítás alapjai
Ha nyaralni megyek mit tegyek a medencével?

Ha nyaralni megyek mit tegyek a medencével?

Amennyiben elutazna 3-4 napra, a medencét ajánlott letakarni medencetakaróval, és gondoskodni kell az intenzív vízforgatásról, vagyis mintha használatban lenne. A vegyszer szokásos napi adagjának háromszorosát kell a vízbe juttatni, ez a technika az úgynevezett sokkolás. Ezzel a technikával elkerülhető az algásodás, hazatérve pedig tista vízzel vár minket a medence.

FONTOS!

A medence használata előtt mindenképpen ellenőrizni kell a pH értéket valamint a klór tartalmat! A pH érték 7.2 és 7.6 között, a klór pedig 0.3 és 0.6 mg/l között elfogadható.