Kapcsolat - Medence tisztítás Kaposvár

Medence tisztítás Kaposváron és környékén - Keressen bizalommal!

Medence tisztítás Kaposváron és környékén - Keressen bizalommal!

Zámbó Tamás e.v.

7434 Mezőcsokonya, Táncsics M. u. 7.

Tel: +36 30 575 5527

Email: info@poolservices.hu

Medence tavaszi beüzemelés

Élvezze a gondtalan kikapcsolódást medencéje partján, a piszkos munkát pedig bízza szakemberre!

A tavaszi medence beüzemelés alkalmával a téliesítéskor elhelyezett téli takarót el kell távolítani, a kiemelt alkatrészeket pedig átvizsgálás után vissza kell szerelni. Minden csatlakozónál ellenőrizni kell a tömítéseket, különös figyelmet fordítva arra, hogy a későbbiekben ne okozzon gondot a szivárgás. Amennyiben szükséges, cseréljük a tömítéseket.

Szükségessé válhat a medence takarítása is, ehhez a művelethez ne használjunk semmiképpen súrolószert vagy csiszolóanyagot, mert a medence burkolatában kárt tehet.

Miután minden a helyére került és meggyőződtünk a szivárgásmentes állapotról, a medence feltölthető a megfelelő szintre.

Medence vízminőség beállítás

A medencevíz kémhatásának beállítása

A medencevíz kémhatása egészségügyi szempontból meglehetősen fontos, nem szabad elhanyagolni. Az emberi szem pH értéke 7,5 körül van, ezért ha a víz pH értéke 7,2 alá esik, akkor csípni fogja a szemünket, emellett pedig korrozív hatású.

Attól függően, hogy mérés után milyen értéket kapunk, a medencevíz savasítása vagy lúgosítása szükséges. A medencevíz akkor ideális, ha pH értéke 7,2 és 7,6 között van.

A magas pH érték miatt előfordulhat az is, hogy a medencevíz algás vagy zavaros lesz.

Medence vízkeménység beállítás

A vízkeménységét a vízben oldott ásványi anyagok – többek között a kálciumsó és magnéziumsó – határozza meg.

Ha bármely ásványi anyagból túl sokat tartalmaz, olyankor vízkövesedés fordulhat elő, ami kiválhat a medence falán vagy egyéb fontos alkatrészeken. Az így kivált vízkő károsíthatja a csővezetéket, homokszűrőt és egyéb gépészeti egységet.

A vízkő kiválása vegyszerezéssel megakadályozható.